PARANORMAL !

6 Δεκεμβρίου, 2023 Off By Παντελής Γιαννουλάκης
PARANORMAL !

Παντελής Γιαννουλάκης

Συνέγραψα και συνέθεσα ένα νέο μεγάλο βιβλίο για το Paranormal, (για το οποίο πιστεύω ότι είναι mindblowing, με τα πολλά και παράξενα περιεχόμενά του μπορεί αληθινά να «ανατινάξει» το μυαλό του αναγνώστη του), για να παρουσιάσω έναν Άλλο Κόσμο.
Δηλώνω με επίγνωση και σοβαρότητα ότι αυτός ο Άλλος Κόσμος είναι αληθινός, πραγματικός, βιωματικός, εξερευνήσιμος.
Αλλά δεν είναι Κανονικός, είναι Παρακανονικός, Paranormal, δεν είναι ακριβώς Φυσικός, αλλά Παραφυσικός.

.

Ασχολούμαι πολύ ένθερμα από νεαρό αγόρι έως σήμερα, με οτιδήποτε έχει να κάνει με το Paranormal, το Παραφυσικό, την Παραψυχολογία και τα ανεξήγητα φαινόμενα, και με όλα τα μυστήρια που απορρέουν από αυτά, και έχω κάνει τόσα πολλά μέσα στα χρόνια για να τα παρουσιάσω στο Ελληνικό αναγνωστικό κοινό (μαζί με όλα τα άλλα πολλά ιδιαίτερα θέματα που εξερευνώ), και δεν νιώθω ότι είναι παράξενο που έχω καταλήξει να αγαπώ ιδιαίτερα πολύ αυτές τις θεματολογίες και να βλέπω ως προσωπικό ζήτημα την εξέλιξη τους.

.

Έχω εντοπίσει την μεγάλη σύγχυση που υπάρχει στην Ελλάδα στους χώρους και στα άτομα που υποκρίνονται ότι ασχολούνται με αυτήν την θεματολογία, (ένα σκηνικό που βρίσκεται σε πλήρη παρακμή μετά το πρόσφατο αρκετά πλούσιο παρελθόν του, λόγω πλέον έλλειψης σοβαρής υποστήριξης), μεταδίδοντας μεγάλες ανοησίες και σοβαρά λάθη, δόλια ψέμματα, προχειρότητες, ασάφειες, γραφικές αφέλειες, αντιφατικές θέσεις, και μία χαρακτηριστικότατη έλλειψη ενημέρωσης και παιδείας, προς την νέα γεννιά αυτών των ενδιαφερόντων και προς τους νέους ενδιαφερόμενους, αλλά και προς τους παλαιότερους που δεν έχουν δει τα ενδιαφέροντα τους να προεκτείνονται όπως θα έπρεπε και όπως θα ήταν κάποτε αναμενόμενο…

.

Δεν υπήρχε ένα τέτοιο βιβλίο, ένα μεγάλο βιβλίο για το Paranormal και τις θεματολογίες του, στην νέα Ελληνική βιβλιογραφία.
 Ένα φιλικό βιβλίο στην Ελληνική γλώσσα, που να βάλει τις σοβαρές και ενημερωμένες βάσεις για την εξέλιξη αυτών των ζητημάτων και για τις συναρπαστικές αλήθειες τους.
Όλα αυτά και άλλα, μέσα από την ειλικρινή και ενθουσιώδη αγάπη μου για τα θέματα αυτά, θέλησα να διορθώσω : και έφτιαξα αυτό το σημαντικό για μένα ογκώδες βιβλίο, στις σελίδες του οποίου παρουσιάζω και αναλύω, ευκρινώς και λεπτομερώς, και με πολλές νέες ενημερώσεις αλλά και πρωτότυπες νέες ιδέες: Όλη την θεματολογία του Paranormal, όπως θα έπρεπε να είναι δοσμένη, κατά την άποψη μου και την εποπτεία μου, για να υπάρχει μία καλή βάση προς την εξέλιξη αυτών των μεγάλων ζητημάτων για τους ενδιαφερόμενους ιδιαίτερους ανθρώπους και αναγνώστες.

.

Ευελπιστώ ότι αυτό είναι το Απόλυτο Βιβλίο για το Paranormal!
To Απόλυτο Βιβλίο για το Παραφυσικό. Ένα μοναδικό βιβλίο που, απ’ όσο ξέρω, δεν υπάρχει όμοιό του πουθενά, δεν υπάρχει ένα άλλο τέτοιο πλούσιο και σοβαρό πακέτο ιδεών και πληροφορίας και μελέτης, ελπίζω δοσμένο με φιλικό προσιτό τρόπο, με ένα τέτοιο γνωσιολογικό πανόραμα πάνω στην σπάνια αυτήν θεματολογία. Έρχεται να καλύψει μία πολύ μεγάλη έλλειψη στην Ελληνική βιβλιογραφία…

.

Επιπλέον, το βιβλίο αυτό, παρουσιάζει και τις μεγάλες νέες επιστημονικές αποδείξεις που υπάρχουν πλέον για πολλά Paranormal ζητήματα και φαινόμενα και ιδέες, που έχουν κανονικότατα και θριαμβευτικά αποδειχθεί επιστημονικά εδώ και αρκετά χρόνια, όλες τις νεότερες εξελίξεις: κάτι που αποκρύπτεται από το Σκοτεινό Αρνητικό Κατεστημένο και από όλα τα Media…

Κι έτσι, είναι και ένα βιβλίο πνευματικής αντίστασης, ανακαλύψεων και αποκαλύψεων…

.

Από τις εκδόσεις Αόρατο Κολλέγιο, λοιπόν, Το Απόλυτο Βιβλίο για το PARANORMAL, ένας νέος συλλεκτικός τίτλος σε πολύ περιορισμένα αντίτυπα, ένα μεγάλο βιβλίο άνω των 550 σελίδων, το οποίο εμφανίζεται αυτήν την εποχή και ήδη είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία, γι’ αυτούς που θέλουν να προλάβουν να το αποκτήσουν πριν εξαντληθούν τα δυστυχώς όχι και τόσα πολλά αντίτυπα.

Ιδού η Νέα Εναλλακτική Γνωσιολογία. PARANORMAL, Το Απόλυτο Βιβλίο για το Παραφυσικό.
Καλώς ήλθατε στην…Άλλη Πλευρά!

 

Τηλεπάθεια – Τηλεκίνηση – Πνευματισμός – Παραψυχικές Έρευνες στην Ελλάδα – Αυτόματη Ανθρώπινη Ανάφλεξη – Αύρα – Αστρικό Σώμα – Θάνατος – Νear Death ExperiencesOι Nεκροί Zούν Aλλού – E.V.P. – Transcommunication – Eναλλακτικές Πραγματικότητες – Παράλληλοι Κόσμοι – Παραψυχολογία – Βιοενέργεια – Ηλεκτρικό Σώμα – Όνειρα  – Εξωσωματικές Εμπειρίες – Ψυχεδέλεια – Αορατότητα – Χρονίρ – Χρονοταξιδιώτες – Συμπτώσεις – Συγχρονικότητα – Προφητείες – Φαντάσματα – Συναισθησία – Τηλεμεταφορά – Ψυχικοί – Τρόμοι – Εφιάλτες – Παρανοητικές Οντότητες – Όλοι οι Άνθρωποι Συνδέονται – κ.ά.

.

Ευελπιστώ να εμπνεύσω τον αναγνώστη μου στο έπακρο, όπως άλλωστε και εμένα με έχουν εμπνεύσει ακραία όλα αυτά τα θέματα πέρα από τα άκρα των συμβατικών ιδεών.
Εδώ, κατά βάθος, έχουμε να κάνουμε με την Μυστική Ιστορία των Ιδεών.

.

Η προσδοκία μου είναι, με το βιβλίο αυτό, (όπως και με άλλα παρόμοια βιβλία μου), να τεθεί μία καλλιεργημένη και εμπνευστική βάση για μία νέα Εναλλακτική Γνωσιολογία στην Ελληνική γλώσσα και στο αντίστοιχο πλαίσιο ενδιαφερόντων, κάτι που ήδη έχω επιτύχει στο παρελθόν όπως μπόρεσα, και ευελπιστώ να το πετύχω και πάλι εκ νέου για την νέα «γενιά» των ενδιαφερομένων.

Το Πώς θα εξελιχθεί στο μέλλον αυτή η νέα Εναλλακτική Γνωσιολογία που έχω παρουσιάσει σε φάσεις μέσα στα πολλά χρόνια, (και με τις τόσες επιρροές που έχει προκαλέσει, όλων των ειδών), εξαρτάται από τους κατάλληλους ανθρώπους, τους οποίους σήμερα εγώ πλέον δεν γνωρίζω αν υπάρχουν στην Ελλάδα (δεν τους βλέπω), αλλά είμαι αισιόδοξος ότι θα υπάρξουν… 
Ίσως βιβλία σαν κι αυτό, να συμβάλλουν στο να υπάρξουν…

.

Το Paranormal, Το Παραφυσικό και η Παραψυχολογία, είναι το δόκιμο πεδίο μελέτης και εξερεύνησης των μυστηρίων του ανθρώπου, των άγνωστων δυνατοτήτων, των παράξενων φαινομένων, και των εναλλακτικών πραγματικοτήτων.
Ουσιαστικά, είναι ένα υπερ-πεδίο που περιλαμβάνει πολλά πεδία γνώσεων, μελετών και ερευνών, μεγάλων μυστηρίων και Εναλλακτικής Γνωσιολογίας : την τηλεπάθεια, την τηλεκίνηση, το E.S.P. (Extra Sensory Perception: Υπεραισθητηριακή Αντίληψη) και το Remote Viewing, την ψυχομετρία, την πρόγνωση, την προφητεία, τα όνειρα, τα μυστήρια της Συνείδησης και των εναλλακτικών καταστάσεων της (Altered States of Consciousness), τα μυστήρια του Χρόνου, τον πειραματικό «πνευματισμό» του παρελθόντος, τις Ψυχικές Έρευνες (Psychic Research), την διερεύνηση των άλλων διαστάσεων της ύπαρξης, τις επιθανάτιες εμπειρίες και την ζωή μετά τον θάνατο, τις εξωσωματικές εμπειρίες και τα μυστήρια του κόσμου των ονείρων.
Τα φαντάσματα, τα μυστήρια της ίδιας της ψυχής του ανθρώπου και του πνεύματος του, τα  φαινόμενα poltergeist, τα doppelgangers, μια πληθώρα Φορτεανών φαινομένων (που ονομάστηκαν έτσι προς τιμήν του στοχαστή και ερευνητή Τσαρλς Φορτ, όπως π.χ. η Αυτόματη Ανθρώπινη Ανάφλεξη, τα «άγρια ταλέντα», η Τηλεμεταφορά, κ.ά.), τα στοιχειώματα και τις σκεπτομορφές, την Συγχρονικότητα, τις ικανότητες των Διάμεσων (mediums), τα άλυτα μυστήρια του Εγκεφάλου.
Όλων των ειδών τα ψυχικά φαινόμενα, την λεγόμενη Έκτη Αίσθηση και την Δευτεροσκοπία, την διόραση, τα μυστικά του ηλεκτρομαγνητισμού, την Βιοενέργεια και τον έλεγχό της και τις εφαρμογές της, τα παράξενα φαινόμενα στις προσπάθειες επικοινωνίας με τους νεκρούς (όπως το E.V.P.), τις εφαρμογές του υπνωτισμού, το ζήτημα της αορατότητας, τις πιθανές οντότητες από άλλα πεδία ύπαρξης, την ανόργανη παρανοημοσύνη, τους παράλληλους κόσμους, την Ψυχεδέλεια, την διασυνδεσιμότητα όλων των ανθρώπων και τα μορφογεννετικά πεδία, και όλων των ειδών τις παραψυχικές ή παραφυσικές paranormal έρευνες.

.

Ο τίτλος Paranormal, καταδεικνύει μία Παρακανονικότητα, παράλληλη της Κανονικότητας όπως την ξέρουμε. Δηλαδή, έναν δεύτερο κόσμο αντίληψης και πεποιθήσεων, μία παράλληλη πραγματικότητα, και όλους τους τρόπους παρατήρησης, μελέτης και εξερεύνησής της.
Ένας Παράκοσμος, πίσω από το πέπλο της καθημερινής πραγματικότητας. Μία Ανωμαλία (Anomalous Phenomena), πίσω από το Ομαλό και το αποδεκτό της κατεστημένης επιστημονικής πραγματικότητας.

Επίσης, το όνομα Παρα-Ψυχολογία τής δόθηκε από ένα τμήμα του επιστημονικού κόσμου που θεώρησε ότι τα ζητήματα αυτά θα έπρεπε να ανήκουν στο πεδίο της Ψυχολογίας, αλλά η συγκεκριμένη επιστήμη δεν είχε τον τρόπο για να τα μελετήσει, αλλά παρ' όλα αυτά προσπαθούσε να τα ερμηνεύσει με όρους που δεν ήταν ικανοποιητικοί. Μεταξύ άλλων, το πρόβλημα βρίσκεται στο γεγονός ότι η Ψυχολογία, παρά το όνομά της, δεν πιστεύει στην ύπαρξη της ανθρώπινης ψυχής, ούτε στην ύπαρξη κάποιας Μεταφυσικής. Έτσι, ουσιαστικά, η Παραψυχολογία είναι ένας εναλλακτικός κλάδος της Ψυχολογίας, που πιστεύει στην ύπαρξη της ψυχής, και στα φαινόμενα και τις καταστάσεις που συνδέονται με αυτήν, και, επιπλέον, θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι και ένας εναλλακτικός κλάδος της Φυσικής, η λεγόμενη Παραφυσική, που προσπαθεί να ερευνήσει κάποια φυσικά (;) φαινόμενα που επειδή δεν γίνονται αποδεκτά από την Φυσική, τα εντάσσει σε ένα πεδίο Παραφυσικό, το οποίο απαιτεί και νέους τρόπους διερεύνησης και κατανόησης της πραγματικότητας. Συμπεριλαμβάνει, επίσης, πολλές από τις θεωρήσεις του κλάδου εκείνου της Φιλοσοφίας που αποκαλείται ευρύτερα Μεταφυσική Φιλοσοφία. Πρόκειται ίσως για τον εφαρμοσμένο Ιδεαλισμό.

.

Ουσιαστικά, η Παραψυχολογία και η Παραφυσική, (το Paranormal), μελετούν πολλά από τα λεγόμενα «Ανεξήγητα Φαινόμενα», αλλά και τις άγνωστες δυνατότητες του Ανθρώπου.
Κατ' επέκταση, δίνουν λαβή και βάση σε μια ολόκληρη Λογοτεχνία Μυστηρίων. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι στις τάξεις τους διαφαίνεται μια επιστήμη του μέλλοντος, συνδυασμένη με μια νέα ερευνητική λογοτεχνία και φιλοσοφία, και μια νέα θεώρηση των εσωτερικών εμπειριών του ανθρώπου απέναντι στο μυστήριο του κόσμου.

.

Παρ' όλο που υπάρχουν όλων των ειδών οι διαφωνίες για την φύση και την ερμηνεία των Ανεξήγητων Φαινομένων, εύκολα καταλαβαίνει κανείς ότι πρόκειται για ζητήματα τα οποία επιβουλεύονται την ανατροπή της υπάρχουσας τάξης των κατεστημένων κοινωνικών και επιστημονικών αντιλήψεων, κι έτσι νομίζω ότι δεν θα έπρεπε να αποκαλούνται έτσι, αλλά θα έπρεπε να τα λέμε «σκοπίμως μη εξηγημένα φαινόμενα», για να κάνουμε αυτομάτως και την ανάλογη καταγγελία…
Πολλά από τα παράξενα (δηλαδή ασυνήθιστα) αυτά φαινόμενα, έχουν εξηγηθεί επαρκώς και εμπεριστατωμένα, μέσα στα πλαίσια των ειδικών ερευνών τους, αλλά δεν έχει γίνει αποδεκτή από όλους η εξήγησή τους.
Όπως έχω καταδείξει περίτρανα στο νέο βιβλίο μου λεπτομερώς, πολλά από αυτά πλέον έχουν αποδειχθεί επιστημονικά, κανονικότατα, αλλά ακόμη αποκρύπτεται η ενημέρωση αυτή προς όλους από το Σκοτεινό Αρνητικό Κατεστημένο, το οποίο αργά ή γρήγορα θα ανατραπεί εξαιτίας τους…

.

Οι εναλλακτικές ερμηνείες για τα λεγόμενα «ανεξήγητα φαινόμενα», όπως και οι προβληματισμοί για το Παράξενο, για τις εναλλακτικές πραγματικότητες, για τo Paranormal, για το Παραφυσικό και την Παραψυχολογία, για τις εναλλακτικές καταστάσεις συνείδησης, για τα κοσμολογικά και οντολογικά μυστήρια και την σημειολογία τους, για τις εναλλακτικές κοσμοθεωρίες, κλπ : εντάσσονται κανονικότατα στο πεδίο της Φιλοσοφίας και της ατέρμονης εξερεύνησης του Αγνώστου από τα ικανά μέλη της ανθρωπότητας, και αποτελούν ένα μέρος από τα μεγάλα Μυστήρια του Σύμπαντος, της φύσης της Πραγματικότητας, του κόσμου μας και του Εαυτού μας, για τα οποία θα έπρεπε να διαλογίζεται κάθε ορθά σκεπτόμενος και ευφυής άνθρωπος, και εμπνευσμένα να τα εξερευνεί με όλες του τις μικρές δυνάμεις…

.

Όσο για τον κόσμο μας, είναι απλά ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ. Όποιος σας λέει ότι δεν είναι, τότε αυτός είτε είναι απλά ανόητος, είτε είναι εγκάθετος, είτε απλά δεν είναι ιδιαίτερα ενημερωμένος για το τι συμβαίνει γύρω του, πέραν του, και μέσα του.
Όλοι μας, μηδενός εξαιρουμένου, ζούμε μια δεύτερη ζωή, μια μυστική ζωή.
Μία Παρακανονική ζωή σε έναν δεύτερο κρυφό κόσμο, παράλληλο με αυτόν που βλέπετε γύρω σας.
Όλα τα «ανεξήγητα φαινόμενα» είναι η σύνθεση της υπέροχης και ανεξήγητης ζωής μας, που φοβόμαστε να την εξηγήσουμε ακόμη και στον εαυτό μας, ενώ βαθιά μέσα μας ξέρουμε τι συμβαίνει…
Εμείς που ασχολούμαστε ένθερμα με τα Μυστήρια του Κόσμου, γνωρίζουμε ότι το μόνο αληθινά μεγάλο και σημαντικό ζήτημα είναι η ίδια η φύση της πραγματικότητας, και οι άπειρες δυνατότητες χειρισμού της και κατανόησής της. 

.

Ο πατέρας του εναλλακτικού στοχασμού του 20ου αιώνα, ο Τσαρλς Φορτ, έλεγε:
«Τα πράγματα δεν είναι αυτό που φαίνονται. Τελικά, αν η εμφάνιση και η ουσία ήταν το ίδιο πράγμα, δεν θα υπήρχε καμιά απολύτως ανάγκη επιστήμης…»
Ναι, τελικά η εμφάνιση και η ουσία δεν είναι το ίδιο πράγμα, το φαινόμενο και το σημαινόμενο, το φαινομενικό και το ουσιαστικό δεν συμβαδίζουν, ο Τσαρλς Φορτ έχει απόλυτο δίκιο.

.

Τώρα, τα πράγματα που δεν φαίνονται, μπορεί να μην φαίνονται, αλλά (παρα)κανονικότατα λειτουργούν και αλληλεπιδρούν μέσα στον κόσμο όπως και τα πράγματα που φαίνονται…
Και η δράση τους και η αλληλεπίδρασή τους με τα πάντα, είναι πολύ λογικό να προκαλεί «ανεξήγητα φαινόμενα».
Δηλαδή να προκαλεί φαινόμενα που δεν μπορούμε να τα εξηγήσουμε, ίσως όχι επειδή είναι από την φύση τους ανεξήγητα, αλλά επειδή εμείς δεν μπορούμε να τα εξηγήσουμε καθώς ασχολούμαστε έμμονα μόνο με τα πράγματα που φαίνονται…

.

Η ελεύθερη εξερεύνηση των θεμάτων, των ζητημάτων και των μυστηρίων αυτών, σταδιακά –ή τελείως απότομα και απρόσμενα– προεκτείνει την πραγματικότητα.
Οι περισσότεροι δεν θέλουν να προεκταθεί η πραγματικότητα: θέλουν να παραμείνει όπως την εποπτεύουν, για να την ελέγχουν. Η πραγματικότητα μας ελέγχεται σχεδόν απόλυτα, και οι κάθε είδους ελεγκτές της δεν θέλουν να προεκταθεί χωρίς την άδειά τους γιατί θα χάσουν τον έλεγχο!

.

Εξερευνώντας εμπνευσμένα οτιδήποτε έχει να κάνει με το Paranormal, με την Παρακανονικότητα, με το Παραφυσικό, όχι μόνο ξεφεύγουμε από το επιβαλλόμενο Κανονικό, όχι μόνο προεκτείνουμε την Πραγματικότητα, αλλά διαφεύγουμε από τον Έλεγχο, από το Κατεστημένο, από το Σκοτεινό Αρνητικό Κατεστημένο, που αρνείται να μας ενημερώσει σωστά γι’ αυτά τα ζητήματα, τα αποκρύπτει στρατηγικά, ανακόπτει την ελεύθερη κυκλοφορία, ενώ, στην ουσία, πρόκειται για Πύλες που οδηγούν…Αλλού!

.

Ο χάρτης τους, που τον συνέθεσα με αφοσίωση, βρίσκεται σε αυτό το νέο βιβλίο. Στο Απόλυτο Βιβλίο για το PARANORMAL.
Και το εξερευνητικό Ταξίδι μας προς το Θαυμαστό και το Άγνωστο, συνεχίζεται…

.

.

Παντελής Β. Γιαννουλάκης
Χάγη, Δεκέμβριος 2023