ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟΙ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΟΙ ΣΤΙΧΟΙ ΤΟΥ ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΥ

17 Ιουλίου, 2022 Off By Παντελής Γιαννουλάκης
ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΙΚΟΙ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΟΙ ΣΤΙΧΟΙ ΤΟΥ ΝΟΣΤΡΑΔΑΜΟΥ

Ιδού ένας παράξενος άνθρωπος που έγραφε το μέλλον σε στίχους: Ο περιβόητος Νοστράδαμος.
(Ο γιατρός και αστρολόγος/αστρονόμος Michel de Nostredame έζησε τον 16ο αιώνα στη Γαλλία, κρυφοκοιτάζοντας σπασμωδικά το μέλλον).
Οι προφητικοί στίχοι του ήταν σχεδόν εντελώς ακατανόητοι, (ο Αντρέ Μπρετόν, μάλιστα, κατέτασσε τον Νοστράδαμο στους προγόνους του Σουρεαλισμού), και χαρακτηρίζονταν από μια συμβολική λογική, αλληγορική, που επιδέχονταν πολλές ερμηνείες.
Ήταν προφητείες που, στην ουσία, θα μπορούσαν να ταιριάζουν σε οποιαδήποτε εποχή (του μέλλοντος ή και του παρελθόντος, δύο κατευθύνσεις άπειρες), και σε οποιοδήποτε σενάριο, εξαρτώμενες από τον χωρόχρονο (και την ερμηνευτική ικανότητα) αυτού που τις διαβάζει.

.

Έχοντας μελετήσει το έργο του Νοστράδαμου και των μελετητών του, μπορώ με μεγάλη βεβαιότητα να πώ ότι οι ποιητικού τύπου προφητείες του είναι ολοφάνερα κρυπτογραφημένες, το κρυπτογραφικό κλειδί των οποίων δεν το κατέχουμε, κι έτσι δεν μπορούμε να τις αναγνώσουμε σωστά.

Είναι προφανέστατα χαμένο, διότι προφανώς το κλειδί τους το κατείχε ο γιός του Νοστράδαμου, Σεζάρ, προς τον οποίο απευθύνεται το έργο γραμμένο ως επιστολή με στίχους, και το κλειδί χάθηκε μαζί του. Οπότε, σ’ εμάς πλέον μοιάζουν σαν χαλαρές αλληγορικές προφητείες, ανοιχτές σε οποιαδήποτε ερμηνεία ανάλογα με τον μελετητή.

Έτσι, στην ουσία, οι περισσότερες προφητείες του Νοστράδαμου ανήκουν στους μελετητές του και όχι στον ίδιο…  > Είναι η προσπάθεια πρόβλεψης από το μέλλον για την πρόβλεψη του παρελθόντος που προέβλεπε το μέλλον!…

.

Καταθέτω ως χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτού που λέω, το τετράστιχο που οι μελετητές του θεωρούν ότι προφητεύει την δολοφονία του Αμερικανού Προέδρου Τζων Κένεντυ:

.

«Ο μεγάλος άντρας θα χτυπηθεί τη μέρα από κεραυνό, μια πράξη κακή που έχει προειδοποιηθεί από τον φορέα μιας απαίτησης. Σύμφωνα με την πρόβλεψη, ένας ακόμη θα πέσει κατά τη νύχτα. Σύγκρουση στη Reims, στο Λονδίνο, και επιδημία με κλαυθμό στην Τοσκάνη…»

.

Οι μελετητές λένε ότι ο μεγάλος άνδρας είναι ο Κένεντυ, που πυροβολείται την ημέρα, ενώ είχε απειληθεί πολλές φορές. Ο άλλος είναι ο Ρόμπερτ Κένεντυ που δολοφονήθηκε μετά τα μεσάνυχτα. Οι αναφορές στα τοπωνύμια εννοούν ότι όλος ο κόσμος παντού κλαίει για τον χαμό του Κένεντυ…
Καταλαβαίνετε εύκολα ότι η ερμηνεία είναι τελείως αυθαίρετη και δεν έχει καμία σχέση με το τετράστιχο, το οποίο βεβαίως κάτι εννοεί, αλλά όχι όλα αυτά…
.

Για να μην κουράσω τον αναγνώστη μου με πολλές δεκάδες αντίστοιχα παραδείγματα, που έχουν ερμηνευτεί τελείως αυθαίρετα από τους μελετητές, απλά τον διαβεβαιώνω ότι είναι εντελώς ανάλογα του παραπάνω παραδείγματος…

.

.

Παρ’ όλα αυτά, μελετώντας τους «Αιώνες» (όπως τιτλοφορείται το έργο) του Νοστράδαμου, έχω ξεχωρίσει επτά τετράστιχα, για τα οποία υπάρχει αρκετά μεγάλη βεβαιότητα ότι πρόκειται για κατανοητές σ’ εμάς προφητείες που έχουν επαληθευτεί, κυρίως διότι αναφέρουν ονόματα και χρονολογίες, συγκεκριμένα πρόσωπα και πράγματα. Είναι τα εξής:

.

Το πρώτο, νομίζω, στην ερμηνεία του είναι χαρακτηριστικό του τύπου της κρυπτογράφησης που χρησιμοποιεί ο Νοστράδαμος στους προφητικούς στίχους, (που εδώ γίνεται φανερή σ’ εμάς, ενώ αλλού όχι) :

.

«Ο μεγάλος άρχοντας θα χαθεί, το νέο λιοντάρι θα υπερνικήσει το γηραιότερο, στο πεδίο της μάχης σε μία μόνο ευθεία σύγκρουση. Θα του τρυπήσει τα μάτια διαμέσου ενός χρυσού κλουβιού, δύο πληγές σε ένα χτύπημα, κι έπειτα πεθαίνει με αργό σκληρό θάνατο…»

.

Πρόκειται για τον Ερρίκο τον Δεύτερο της Γαλλίας, το γηραιότερο λιοντάρι, που το 1559 στο πεδίο μονομαχίας σε μεγάλο κάμπο πεδίο μάχης στη Γαλλία, αντιμετωπίζει με ευθεία κονταρομαχία τον Κόμη του Μοντγκόμερυ, το νέο λιοντάρι, επτά χρόνια νεαρότερο του. Και οι δύο είχαν λιοντάρια ως θυρεούς στις ασπίδες τους. Κατά τον ευθύ ενάντιο καλπασμό, το κοντάρι του Μοντγκόμερυ διατρυπά την χρυσόχρωμη προσωπίδα του κράνους του βασιλιά, το χρυσό κλουβί, σπάζοντας σε δύο κομμάτια. Το ένα τού βγάζει το μάτι, και το άλλο τού καρφώνεται στον κρόταφο, δύο πληγές σε ένα χτύπημα. Ο Ερρίκος υποφέρει φριχτά για δέκα μέρες ώσπου να πεθάνει…

.

Το δεύτερο, γίνεται φανερό λόγω της χρονολογίας που αναφέρεται, και της πόλης :

.

«Το αίμα των δικαίων θα απαιτηθεί στο Λονδίνο, που θα καεί από φωτιά μεγάλη το έτος ’66. Η αρχαία Κυρά θα πέσει από τον ψηλό τόπο της, και πολλοί φτωχοί θα σκοτωθούν…»

.

Πρόκειται για την μεγάλη πυρκαγιά του Λονδίνου, που επί τρεις μέρες έκαψε την πόλη, τον Σεπτέμβριο του 1666. Το αίμα των δικαίων που θα απαιτηθεί, θεωρείται ότι αναφέρεται στους αρουραίους που μετέφεραν αιμοπότες ψύλλους υπό τη μορφή της επιδημίας της εποχής –η λέξη δίκαιος στα αγγλικά ηχεί το ίδιο με τη λέξη αρουραίος στα γαλλικά της εποχής. Η αρχαία Κυρά είναι ένα μεγάλο άγαλμα μιας γυναίκας που προσωποποιούσε το Λονδίνο σε κεντρική πλατεία, που γκρεμίστηκε, ενώ στις πολυπληθείς φτωχικές γειτονιές πολλοί ποδοπατήθηκαν από τον πανικό ή κάηκαν παγιδευμένοι από τα ξύλινα σπίτια που κατέρρεαν…

.

Το τρίτο, γίνεται επίσης εύκολα φανερό σε τί αναφέρεται :

.

«Στο Παρίσι, από το σκλαβωμένο πλήθος ακούγονται τραγούδια, ύμνοι και απαιτήσεις. Ενώ οι Πρίγκηπες και οι Λόρδοι κρατούνται αιχμάλωτοι σε φυλακές. Αυτό θα γίνει στο μέλλον, αυτοί οι ακέφαλοι ηλίθιοι θα γίνουν δεκτοί στον ουρανό όπως οι θεϊκές προσευχές τους…»

.

Αναφέρεται στην Γαλλική Επανάσταση του 1789. Οι ακέφαλοι ηλίθιοι είναι οι αποκεφαλισμένοι Ευγενείς από τις λαιμητόμους, τους οποίους ειρωνεύεται επειδή, μην έχοντας αληθινό σεβασμό προς το Θείο στην ζωή τους, προσεύχονταν πριν τον αποκεφαλισμό τους.

.

Τα επόμενα δύο είναι εντυπωσιακά, διότι αναφέρονται συγκεκριμένα ονόματα του μέλλοντος :

.

«Το χαμένο πράγμα ανακαλύπτεται, ήταν κρυμμένο για πολλούς αιώνες. Ο Pasteur θα τιμηθεί σχεδόν σαν θεϊκή φιγούρα. Αυτό θα γίνει όταν το φεγγάρι ολοκληρώσει τον μεγάλο κύκλο. Αλλά από άλλες φήμες τελικά θα ατιμωθεί…»

.

Ο Louis Pasteur θα τιμηθεί για την ανακάλυψή του της μικροβιακής μόλυνσης, κάτι που ήταν κρυμμένο από την ανθρώπινη αντίληψη για αιώνες. Υπάρχει και ένας αστρολογικός υπολογισμός των κύκλων της Σελήνης από τους μελετητές, από την εποχή του Νοστράδαμου ως την εποχή του Παστέρ, τον οποίον αποδίδουν ως μεγάλο κύκλο. Τελικά, πολύ αργότερα υπήρξε «ατίμωση», όμως, του Παστέρ, όταν ανακαλύφθηκε ότι έδωσε μία λάθος περιγραφή για την προετοιμασία του εμβολίου του άνθρακα…

.

«Ο Ηρακλής ο βασιλιάς της Ρώμης και της Annemark. Τρεις φορές εκείνος με το επώνυμο de Gaulle θα ηγηθεί. Η Ιταλία και αυτός στον Άγιο Μάρκο θα τρέμει. Πρώτος μονάρχης, δοξασμένος πάνω από όλους…»

.

Ο Charles de Gaulle, ήταν τρεις φορές ηγέτης της Γαλλίας. Την πρώτη ως διοικητής των ελεύθερων Γαλλικών Δυνάμεων, έπειτα ως πρωθυπουργός της μεταπολεμικής Γαλλίας, και έπειτα ως ο πρώτος πρόεδρος της Πέμπτης Δημοκρατίας της Γαλλίας… Ως ισχυρός παρομοιάζεται με τον Ηρακλή, η Γαλλική αυτοκρατορία αναφέρεται ως Ρώμη, και η καταγωγή του Ντε Γκωλ είναι από την περιοχή Annemark. Η αναφορά στην Ιταλία και στον Άγιο Μάρκο, θεωρείται ότι εννοεί τον Πάπα της εποχής.

.

Τέλος, τα επόμενα δύο είναι τα πιο γνωστά τετράστιχα του Νοστράδαμου, επίσης επειδή διαφωτίζονται κυρίως εξαιτίας του ονόματος :

.

«Από τα βάθη της Δυτικής Ευρώπης, ένα μικρό παιδί θα γεννηθεί από φτωχούς ανθρώπους. Με την λαλιά του θα αποπλανήσει μια μεγάλη στρατιά. Η φήμη του θα ταξιδέψει τρομερή προς το βασίλειο της Ανατολής…»

.

«Οργισμένα κτήνη θα διασχίσουν τα ποτάμια. Το μεγαλύτερο μέρος του πεδίου της μάχης θα είναι ενάντια στον Hister. Μέσα σε ένα υπόγειο κελί από σίδερο θα πέσει ο μεγάλος, όταν το παιδί της Γερμανίας δεν θα βλέπει…»

.

Ο Αδόλφος Χίτλερ γεννήθηκε σε φτωχική οικογένεια, και η ρητορική του ικανότητα συγκέντρωσε μεγάλη δύναμη, πλήθη και στρατό. Το βασίλειο της Ανατολής είναι το Ανατολικό Μέτωπο στη Ρωσία.

Τα οργισμένα κτήνη που διασχίζουν τα ποτάμια, είναι η εκδικητική Γερμανική εισβολή στη Γαλλία. Το μεγαλύτερο μέρος του πεδίου της μάχης, εννοεί τους υπέρτερους Συμμάχους, εναντίον του Χίτλερ, που υποτίθεται ότι από λάθος τον ονομάζει Χίστερ. Τελικά ο Χίτλερ πεθαίνει στο Μπούνκερ, σε υπόγειο σιδερένιο κελί, καθώς πολεμούν πλέον μόνο τα παιδιά στο Βερολίνο, που δεν μπορούν να τον δουν όπως παλαιότερα…

Πάντως, υπάρχει και μία αμφισβήτηση, ότι το Hister είναι παλαιό λατινικό όνομα για τον Δούναβη –και άρα δεν εννοεί τον Hitler– αλλά είναι μια θεώρηση που εγώ δεν μπόρεσα να την επαληθεύσω… Άλλωστε, τα υπόλοιπα ταιριάζουν πολύ για να είναι «σύμπτωση»…

.

Εκτός από τα παραπάνω επτά αρκετά σαφή δείγματα ως προφητείες που επαληθεύτηκαν –κατά την γνώμη μου και όχι μόνο– όλα τα υπόλοιπα κρυπτογραφημένα τετράστιχα των «Αιώνων», στην ουσία πλέον αποτελούν διάσπαρτα κομμάτια ενός πολυσύνθετου παζλ.

Κομμάτια ενός παζλ που ο κάθε μελετητής τα ταιριάζει αυθαίρετα με την εικόνα που αυτός επιθυμεί, δικής του επινόησης, αφού δεν υπάρχει διαθέσιμη η αρχική εικόνα που το παζλ θα πρέπει να δείχνει αν συμπληρωθεί σωστά.

Έτσι, σχεδόν οξύμωρα, όλοι προσπαθούν να προβλέψουν την εικόνα ενός παζλ που προβλέπει το μέλλον.

Άλλωστε, ο ίδιος ο Νοστράδαμος δηλώνει ότι οι ερμητικού τύπου προφητείες του θα γίνουν κατανοητές μόνον από τους πεφωτισμένους ανθρώπους του μέλλοντος…