Ο Άρχων του Ηλιακού Συστήματος

10 Ιουνίου, 2019 Off By Doctor Shambala
Ο Άρχων του Ηλιακού Συστήματος

Τρεις άνδρες από την Υεμένη μήνυσαν τη NASA για καταπάτηση του πλανήτη Άρη. Από τότε πολλά παρόμοια ενδιαφέροντα περιστατικά έχουν συμβεί. Ο Denis Hope, για παράδειγμα, από την Καλιφόρνια, αυτοανακηρύχθηκε «Άρχοντας του Ηλιακού Συστήματος», ένας τίτλος με τον οποίο μπορεί να διεκδικήσει την κυριότητα κάθε πλανήτη, δορυφόρου ή αστεροειδή μέσα στα όρια του ηλιακού συστήματος. Ευτυχώς, όπως δηλώνει ο ίδιος, δεν έχει καμία απολύτως αξίωση από τη Γη..! Έστειλε μάλιστα και επιστολές στα Ηνωμένα Έθνη, στον Λευκό Οίκο και στο Κρεμλίνο, εκθέτοντας τις απαιτήσεις του. Απάντηση φυσικά δεν πήρε από κανέναν, θεώρησε όμως τη σιωπή τους ως ένα είδος σιωπηρής συγκατάθεσης κι έτσι…  άρχισε να πουλάει την περιουσία του!

Ο Hope κερδίζει γύρω στα 4.000 δολάρια μηνιαίως, πουλώντας κομμάτι-κομμάτι εκτάσεις στη Σελήνη, οι οποίες όπως λέει, είναι «οι φθηνότερες εκτάσεις σε ολόκληρο το ηλιακό σύστημα…» Οι τρεις πωλητές του ανακηρύχθηκαν «Πρεσβευτές της Σελήνης» και το γραφείο του ονομάστηκε «Πρεσβεία της Σελήνης». Σύμφωνα με τον ίδιο τον Hope, ο οποίος παρουσιάζεται πολύ ψύχραιμος και ρεαλιστής στις δηλώσεις του: «Όποιος ακούει για πρώτη φορά τη δουλειά που κάνω, μου λέει πως αυτό είναι αδύνατον να πετύχει. Ε, λοιπόν να που πετυχαίνει. Έχω ήδη πουλήσει 20.000 αγροτεμάχια κι αυτό κάτι σημαίνει, έτσι δεν είναι;…» Απ’ ό,τι φαίνεται, δεν υπάρχει νομική απαγόρευση για την περίπτωσή του. Η διεθνής διαστημική σύμβαση του 1967, απαγορεύει ρητά σε όλα τα κράτη να προβάλλουν αξιώσεις για το φεγγάρι και τους υπόλοιπους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, αλλά μάλλον δεν έχει λάβει υπόψη της τους απλούς πολίτες.

Όσο για εκείνες τις εταιρίες που έναντι αμοιβής προσφέρουν τη δυνατότητα στους απλούς ανθρώπους να δώσουν το όνομά τους σε κάποιο από τα αστέρια του ουρανού, η NASA παρουσιάζεται ιδιαίτερα ενοχλημένη: «Δεν πρόκειται ποτέ να αρχίσουμε να αποκαλούμε τον Άρη, ο Κόσμος του Τζο…» Γιατί όχι;…