JOHN A. KEEL (Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ) Εξωκοσμικές επικοινωνίες και γνώσεις

16 Νοεμβρίου, 2020 Off By egnartS
JOHN A. KEEL (Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ) Εξωκοσμικές επικοινωνίες και γνώσεις

Συνέντευξη στον Geoff Gordon Harris
Απόδοση στα Ελληνικά: Παντελής Γιαννουλάκης

Ο μεγάλος Φορτεανός ερευνητής, εξερευνητής, και συγγραφέας, John Α. Keel (Τζων Α. Κηλ, 1930 – 2009) που έφυγε πριν από μια δεκαετία από κοντά μας για το τελικό μεγάλο ταξίδι προς το Άγνωστο, ήταν πολύ γνωστός για το βιβλίο του The Mothman Prophecies (βλέπε και την ομότιτλη ταινία) και για πολλά άλλα έργα του που καθόρισαν το πεδίο των εναλλακτικών ερευνών (Jadoo, UFOs Operation Troyan Horse, Our Haunted Planet, The Eighth Tower, Disneyland of the Gods, κ.ά.), αλλά και ως ένας από τους μεγαλύτερους ερευνητές του Παράξενου αλλά και UFOλόγους της εποχής μας, με τόσες πολλές έρευνες περιπτώσεων που κανείς άλλος δεν έχει κάνει τόσες μέχρι σήμερα.
Η συνέντευξη που παρουσιάζουμε είναι μία από τις τελευταίες που έδωσε ο John Α. Keel –η οποία πάρθηκε για λογαριασμό του “Απαγορευμένου Περιοδικού” Strange. Είναι ένας από τους μεγάλους ήρωες του Strange.

egnartS

Έχετε ερευνήσει διεξοδικά όλων των ειδών τα παράξενα «Φορτεανά» φαινόμενα, τα UFO, εμφανίσεις παράξενων όντων, και όλων των ειδών τις ιστορίες, επίσης εξετάζοντας και αμέτρητους μάρτυρες και περιπτώσεις. Ποια είναι η πιο παλιά και επίμονη μέσα στα χρόνια ιστορία που έχετε διερευνήσει;….

.

Είναι τόσες πολλές! Αλλά ένα καλό ενδεικτικό παράδειγμα είναι ο θρύλος των «Φυλάκων», ή των «Παρατηρητών», των «Εποπτών», (The Watchers). Παράξενα όντα από κάποιο άλλο μέρος ή από κάποιο άλλο χωροχρονικό συνεχές, που από πάντοτε κάθονταν στους ουρανούς μας, σιωπηλά παρακολουθώντας μας να παλεύουμε να βγούμε και να ανελιχθούμε από τις σπηλιές μας –και συνεχίζουν μέχρι σήμερα να μας παρακολουθούν…  

Το ίδιο συναντάς ακόμη και στα πιο μακρινά και δυσπρόσιτα μέρη. Στα βουνά του Θιβέτ, οι αρχαίοι Λάμας γνώριζαν τα πάντα για τους «Watchers». Μερικές φορές, εκεί, ακόμη και οι Δυτικοί έπεφταν επάνω τους, σε εκείνη την τόσο μακρινή και αφιλόξενη χώρα.

 

.

.

Ναι, όπως ο Nicholas Roerich!…

.

Ο Nicholas Roerich, ο μεγάλος καλλιτέχνης, εξερευνητής και ανθρωπιστής, ανέφερε ότι είδε λαμπερούς μεταλλικούς δίσκους στο φως της ημέρας να πετούν πάνω από τα Ιμαλάια, στη δεκαετία του 1920. Έχει περιγράψει την εμπειρία του με λεπτομέρειες, και διηγείται επίσης ότι οι Λάμας τού είπαν ότι πρόκειται για τους Watchers που τον παρακολουθούσαν.

Ο Frank Smythe (1900-1949), ο φημισμένος ορειβάτης, παρατήρησε «μία παλλόμενη γυαλιστερή τσαγιέρα» στον ουρανό από πάνω του, καθώς αγωνιζόταν να σκαρφαλώσει ένα ψηλό βουνό στο Νεπάλ. Πριν δει αυτό το παράξενο ιπτάμενο αντικείμενο, είχε την ανησυχητική αίσθηση ότι κάποιος ή κάτι τον παρακολουθούσε, με καλή πρόθεση, σαν να ανησυχούσε για την ασφάλειά του.

Στις φημισμένες μεγάλες χρονιές των UFO, του 1966, 1967 και 1968, ιεραπόστολοι στη στέγη του κόσμου, στα Ιμαλάια, έγραψαν επιστολές περιγράφοντας τις δικές τους επαφές με τα φαντασματικά σκάφη. Την ίδια ακριβώς περίοδο, μια χούφτα επιστήμονες που εργάζονταν στην απομονωμένη Ανταρκτική, έστελναν αναφορές ότι παρακολουθούσαν ξανά και ξανά μεγάλα σφαιρικά αντικείμενα αγνώστου προέλευσης να πετάνε πάνω από τις παγωμένες εκτάσεις κοντά στον Νότιο Πόλο.

Οι Watchers, πρέπει να διασκέδασαν πολύ την περίοδο 1973-75, εμφανιζόμενοι σχεδόν παντού ταυτόχρονα, κι έπειτα εξαφανιζόμενοι άλλο τόσο απότομα και μυστηριωδώς όπως ήρθαν. Το ίδιο έγινε σε περιόδους της δεκαετίας του 1980 και του ’90. Από τη μακρά και λεπτομερή Ιστορία αυτού του φαινομένου, ξέρουμε ότι δεν έχουμε δει ακόμη τους τελευταίους, κι ότι το φαινόμενο θα συνεχιστεί. Θα επιστρέψουν, και μια νέα γενιά νέων ανθρώπων θα σταθούν πάνω στους λόφους της Γης και θα μελετούν τους νυχτερινούς ουρανούς με προσδοκία…

.

.

.

Οι διαδρομές τους, άραγε, ακολουθούν τις γραμμές του γήινου μαγνητικού πεδίου;

.

Οι Κινέζοι, εικοσιπέντε αιώνες πριν από εμάς, σχεδίασαν τα «Μονοπάτια των Δράκων», σημειώνοντας ότι παράξενα ιπτάμενα αντικείμενα εμφανίζονταν χρόνο μετά τον χρόνο ακολουθώντας τις ίδιες διαδρομές. Αυτές οι διαδρομές έγιναν ιερές, και πρόσωπα με υψηλές θέσεις στην κοινωνία θάβονταν προσεκτικά σε τούμπες και μικρούς τεχνητούς λόφους φυτεμένους σε αυτές τις διαδρομές!

Οι Κινέζοι, επίσης, ανέπτυξαν την πολύπλοκη ιδέα τους για το Γιν και το Γιανγκ, που το συνέδεαν και με όλα αυτά, πιστεύοντας ότι τα ηλεκτρομαγνητικά ρεύματα ή τα πεδία δύναμης ακολουθούσαν συγκεκριμένες γραμμές ενός δικτύου. Αυτό το δίκτυο χαρτογραφήθηκε μέσα στους αιώνες, και σημαδεύτηκε στο τοπίο σχεδόν με τον ίδιο τρόπο όπως σημαδεύτηκαν και τελικά χαρτογραφήθηκαν τα Ley Lines της Βρετανίας….

Στη δεκαετία του 1950, ο μεγαλύτερος ίσως UFOλόγος της Γαλλίας της εποχής, ο Aime Michel, ανακάλυψε ότι τα UFO ακολουθούσαν συγκεκριμένες διαδρομές πάνω από τη Γαλλία, χρόνο μετά τον χρόνο. Άλλοι UFOλόγοι, όπως ο εκλιπών Dr. Fontes της Βραζιλίας, προέκτειναν αυτήν την ανακάλυψη και προσπάθησαν να εντοπίσουν παγκόσμιες συγκεκριμένες διαδρομές των UFO. Αυτό το «Μυστήριο των Ευθειών Γραμμών» (The Straight Line Mystery) έγινε ένα UFOλογικό αμφιλεγόμενο αίνιγμα. Κάποιοι επιστήμονες είπαν ότι ισχύει, άλλοι το θεώρησαν ανοησία. Δεν καταλαβαίνω ποια είναι τα κριτήριά τους για να θεωρήσουν κάτι ανοησία. Συνεχώς ποικίλουν, τα αναβαθμίζουν για να καλύπτουν τις αυξανόμενες ανάγκες του Debunking (των διαψεύσεων)…

.

.

Πιστεύετε τελικά ότι υπήρξαν χαμένοι ανώτεροι πολιτισμοί του μακρινού παρελθόντος;

.

Αν η Ιστορία των πολιτισμών είναι τελικά αρχαιότατη, αρχαιότερη απ’ όσο νομίζαμε μέχρι πρόσφατα, είναι σχεδόν βέβαιο αυτό, κατά την άποψη μου και όχι μόνο.

Έχουμε μια αρκετά πλήρη Ιστορία των τελευταίων δύο χιλιάδων ετών, και μια μισοψημένη αρχαιολογική ανακατασκευή –γεμάτη επινοήσεις– των τελευταίων περίπου πέντε χιλιάδων ετών. Αλλά έχουμε τόσα πολλά κενά στις γνώσεις μας, ώστε οι περισσότερες από τις δημοφιλείς αρχαιολογικές θεωρίες αληθινά έχουν πολύ μικρό όφελος. Στ’ αλήθεια, δεν μπορούμε καν να είμαστε σίγουροι ότι οι Αιγύπτιοι έχτισαν τη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζα.

Ο καθηγητής Peter Tompkins, για παράδειγμα, εξέχουσα αυθεντία στο ζήτημα της Πυραμίδας, έχει δηλώσει: «…καθώς όλο και περισσότερα ανακαλύπτονται, μπορούν να ανοίξουν μια πύλη που οδηγεί σε έναν ολόκληρο νέο πολιτισμό του παρελθόντος, και σε μια πολύ μακρύτερη Ιστορία του Ανθρώπου από αυτήν που θεωρούσαμε μέχρι σήμερα…» 

Και δεν είναι ο μόνος! Θα μπορούσαμε να μιλάμε μόνο γι’ αυτό το μεγάλο ζήτημα επί πολλές μέρες, μόνο για να κάνουμε τις αναφορές που απαιτούνται εισαγωγικά…

Υπάρχουν μεγάλοι επιστήμονες, διαφόρων κλάδων, που να διερευνούν και να υποστηρίζουν όλα αυτά που πάντα θεωρούνταν ιδιαιτέρως παράξενα και μη αποδεκτά από τους πολλούς;…

.

Υπάρχουν πάρα πολλοί, αλλά πολλοί από αυτούς φοβούνται το Κατεστημένο μέσα στο οποίο κινούνται επαγγελματικά.

Δεν χρειάζεται να πάτε μακριά, ψάχνοντας ονόματα σε υποσημειώσεις, για να βρείτε μεγάλα παραδείγματα.

Ο Dr. Wilhelm Reich αναγνωρίστηκε ως ένας από τους λαμπρότερους ψυχιάτρους της εποχής του. Ήταν στενός φίλος και στενός συνεργάτης του Sigmund Freud. Τα βιβλία του για την ψυχιατρική αντιμετωπίζονται πλέον ως «standard texts».

Αλλά, τη δεκαετία του 1950, o Dr. Reich είχε καταληφθεί από μία «παράξενη εμμονή». Αποσύρθηκε σε ένα σπίτι στο Maine για να εργαστεί πάνω σε μία περίτεχνη θεωρία. Κατέληξε να πιστεύει ότι υπάρχει ένα πεδίο δύναμης υψηλών συχνοτήτων, το οποίο μάς περιβάλλει, το οποίο παρέχει ενέργεια και ζωή. Το ονόμασε Οργόνη (Orgone).

Με πολλούς τρόπους, οι θεωρίες της Οργόνης του Reich ήταν ταυτόσημες με αρχαίες κινεζικές πεποιθήσεις, με αρχαίες Ελληνικές πεποιθήσεις, με αρχαίες πεποιθήσεις πολλών λαών.

.

.

Αυτή η επισήμανση περί αρχαίων πεποιθήσεων, κατέληξε επικίνδυνη, από τότε που ο Velikovsky αντιμετώπισε τις επιθέσεις του συστηματία Carl Sagan που τον εξόντωσαν…

.

Παρ’ όλο που δεν θα το κάνει πια ο Sagan, υπάρχουν τόσοι πολλοί που συνεχίζουν αυτήν την επιστημονική παράδοση! Και θα τη συνεχίσουν πάση θυσία. Δεν έχει νόημα να ανησυχούμε μήπως μάς υποψιαστούν…

Τέλος πάντων, ευτυχώς δεν είναι πια όλοι τους τόσο παραδοσιακοί επιστημονικά…

.

Ο Reich υποψιαζόταν ότι τα UFO, τα οποία ο ίδιος έβλεπε συχνότατα στο Maine, κάπως χρησιμοποιούσαν αυτήν την Οργόνη για την κίνησή τους, και ο ίδιος κατασκεύασε συσκευές οι οποίες, πιστέψτε το ή όχι, έκαναν τα UFO να εκρήγνυνται ή να διαλύονται!

Σήμερα, για παράδειγμα, πολλοί αξιόλογοι επιστήμονες είναι αφοσιωμένοι σε έρευνες παρόμοιες με αυτές του Reich. Μπορεί να είμαστε στο κατώφλι νέων συνταρακτικών ανακαλύψεων που θα εξηγήσουν κάποια από αυτά τα αρχαιότατα μυστήρια.

Αλλά, κατά μία έννοια, σε πολλές περιπτώσεις, η Ιστορία μοιάζει να επαναλαμβάνει τον εαυτό της. Ίσως απλά να ανακαλύπτουμε ξανά αυτά που οι αρχαίοι ήδη γνώριζαν. Ίσως μάλιστα κάποια στιγμή να ανακαλύψουμε ξανά και όλα αυτά που είχαν ανακαλύψει εκείνοι οι άνθρωποι που τους κάψαμε στην πυρά ή κάψαμε τα βιβλία τους ή θεωρούσαμε ότι απλώς είχαν καμμένο εγκέφαλο…

.

.

Μιας και το αναφέραμε: Κατά πόσο οι αρχαίες γνώσεις και πεποιθήσεις, διαφωτίζουν το μυστήριο των UFO ή άλλα συναφή μυστήρια που αντιμετωπίζουμε μέχρι σήμερα;

.

Ανά τον κόσμο έχουν βρεθεί στοιχεία ότι οι αρχαίοι άνθρωποι είχαν μια εκπληκτική γνώση της αστρονομίας. Πέτρινα ημερολόγια που βρέθηκαν στη Νότιο Αμερική είναι τελείως ακριβή και στο σημείο της σύγχρονης γνώσης μας. Αρχαία αρχεία από τη Μέση Ανατολή αποκαλύπτουν γνώσεις που θα μπορούσαν να έχουν αποκτηθεί μόνο από τη χρήση τηλεσκοπίων και ειδικών σύγχρονων συσκευών. Τα αινιγματικά συστήματα των Γραμμών Ley της Βρετανίας και της Κίνας, αποδεικνύουν ότι οι αρχαίοι άνθρωποι γνώριζαν όσα γνωρίζουμε για το μαγνητικό πεδίο της Γης ή και περισσότερα…

Πολλοί θρύλοι των παλαιών ανθρώπων προτείνουν ότι οι «Ουράνιοι Άνθρωποι» που κάποτε τους επισκέπτονταν, μάς δίδαξαν τις τεχνικές της γεωργίας και της αστρονομίας.

Αυτοί οι μυστηριώδεις «θεοί» ήταν τόσο μεγάλης σημασίας και σπουδαιότητας για τη ζωή των αρχαίων ανθρώπων, τόσο μεγάλης σπουδαίας σημασίας, ώστε τα μόνα ίχνη που έχουν απομείνει από πολλούς αρχαίους πολιτισμούς, τα μόνα ίχνη, δεν είναι παρά τα αμέτρητα πέτρινα μνημεία και οι ναοί που κατασκευάστηκαν προς τιμήν αυτών των θεών!…

.

.

.

.
Είναι άραγε πιθανό, αναρωτιόμαστε, αυτοί οι «Ουράνιοι Άνθρωποι» να υπέδειξαν στους αρχαίους ανθρώπους πώς να κατασκευάσουν σημαδούρες για να τους βοηθήσουν στις περιηγήσεις τους πάνω από τη Γη;…

.

Ναι. Για παράδειγμα, τα Leys είναι άχρηστα ως δρόμοι, αλλά όντως σημαδεύουν τη ροή των μαγνητικών ρευμάτων. Το ίδιο και ένα σωρό άλλες αρχαίες κατασκευές, πολλών ειδών.

Άραγε, τα σκάφη των «Ουράνιων Ανθρώπων» εξαρτώνται από αυτά τα μαγνητικά ρεύματα όπως τα ανεμοπλάνα εξαρτώνται από τα ρεύματα του αέρα; Άραγε, χαρτογραφήσαμε όλον αυτόν τον πλανήτη για να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες των μυστηριωδών αέριων θεών;

Ο Dr. Reich μπορεί να ήταν στον σωστό δρόμο, όπως και άλλοι σαν κι αυτόν. Μπορεί να υπάρχουν δυνάμεις που μας περιβάλλουν, οι οποίες να ήταν πολύ καλά γνωστές στους αρχαίους ανθρώπους, και οι οποίες έχουν χαλαρά οριστεί στη μαθηματική τέχνη της αστρο-λογίας, και οι οποίες αποτελούν ζωτικό μέρος του μυστηρίου των UFO…

.

.

Υπάρχει κάποια σύνδεση UFOλογικών περιπτώσεων με την αρχαία Ελλάδα;

.

Έχω ένα καλό λεξικό, και, όπως όλα τα καλά λεξικά, περιέχει και αρκετές σελίδες με αλφάβητα και δείγματα γραφής και λέξεων από πολλές διαφορετικές ξένες γλώσσες. Όταν γυρνούσα σε όλη την χώρα παίρνοντας συνεντεύξεις από μάρτυρες που είχαν δει παράξενα φαινόμενα, είχα μαζί μου το καλό λεξικό μου και το χρησιμοποιούσα πολύ συχνά, ζητώντας από τους ανθρώπους να ξεχωρίσουν σε αυτό τα σύμβολα που μοιάζουν περισσότερο με αυτά που είχαν δει πάνω σε παράξενα αντικείμενα, σκάφη, κ.ά..

Λίγοι είναι οι καθημερινοί άνθρωποι που να είναι εξοικοιωμένοι με ξένες γλώσσες και αλφάβητα, και συχνά περιγράφουν κάτι που νόμισαν ότι είναι «Ιερογλυφικά» ή «Ασιατική γραφή». Αλλά, αφότου μελετήσουν λίγο το λεξικό μου που τους δείχνω, τελικά οι περισσότεροι καταλήγουν στα Ελληνικά γράμματα για αυτό που είδαν…

Για κάποιον παράξενο λόγο, τα Ελληνικά σύμβολα έπαιζαν πάντα έναν σημαντικό ρόλο στις μεταφυσικές εμφανίσεις ή οπτασίες.

Η θρησκευτική παράδοση μάς λέει ότι ο Χριστιανισμός στην πραγματικότητα ξεκίνησε το 312 μ.Χ., όταν ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος είδε ένα όραμα στον ουρανό, με τα Ελληνικά γράμματα Χ και Ρ. Κι έπειτα είδε ένα όνειρο στο οποίο τού εμφανίστηκε ο Χριστός με αυτά τα ίδια σύμβολα.

Ελληνικά γράμματα, λέξεις και ονόματα, όπως «Xeno» (Stranger, Ξένος),  έχουν εμφανιστεί πάρα πολλές φορές στις αναφορές για UFO και επαφές.

Σε κάποιες από τις περιπτώσεις που έχω ερευνήσει, τα Ελληνικά σύμβολα έχουν λειτουργήσει ως «triggers», ρίχνοντας τους μάρτυρες σε υπνωτική έκσταση ή trance. Σε αυτήν την κατάσταση, έχουν βιώσει παραισθητικά επεισόδια που έμοιαζαν τόσο πειστικά όσο η ίδια η πραγματικότητα, και έγιναν τελικά η βάση για πολλά ζητήματα της UFOλογίας.

Πάντα έλεγα ότι, μετά την πάροδο τόσων ετών, συνεχίζουμε να έχουμε πρόβλημα στο να μιλήσουμε με τα UFO, γιατί υπάρχουν πολύ λίγοι UFOφιλοι που γνωρίζουν να μιλούν αρχαία Ελληνικά…

Θα μπορούσαμε δηλαδή να μιλήσουμε εμπεριστατωμένα για εξωγήινες γλώσσες και γραφές; Ή για κώδικες επικοινωνίας μεταξύ των κόσμων;

.

Δεν ξέρω αν θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για εξωγήινες γλώσσες και γραφές, ή να μιλήσουμε με αυτές, αλλά σίγουρα υπάρχει μία άλλη γλώσσα ή κώδικας για την επικοινωνία με…Αλλού, ή με υπεργήινους ή εξωπραγματικούς συνομιλητές, ας το θέσουμε έτσι.

Οι κώδικες, άλλωστε, είναι πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη.

Γύρω στο 1840, την ίδια περίπου εποχή που φτιάχνονταν ο διάσημος Κώδικας Μορς, ο Edgar Allan Poe, στο διήγημά του The Gold Bug, συμπεριέλαβε για πρώτη φορά στην Ιστορία της γραφής το Αγγλικό αλφάβητο σε σειρά χρήσης. Δηλαδή, με τη σειρά, ποια γράμματα του αλφαβήτου χρησιμοποιούνται περισσότερο στη γραφή μας. Αυτό ήταν εξαιρετικά πολύτιμο για τις αποκωδικοποιήσεις και για το σπάσιμο των κωδίκων. Τουλάχιστον των «κωδίκων αντικατάστασης», που είναι οι πιο διαδεδομένοι. Δεν έχεις παρά να μετρήσεις τα πιο συχνά εμφανιζόμενα σύμβολα ή γράμματα σε ένα κωδικοποιημένο μήνυμα, και αυτό θα είναι σχεδόν σίγουρα το γράμμα Ε, που είναι το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο γράμμα του Αγγλικού αλφάβητου.

Αυτό, και άλλα ανάλογα, μάς τα αποκάλυψε για πρώτη φορά ένας συγγραφέας του Φανταστικού, ο Poe, και όχι κάποιος καθηγητής ή κατάσκοπος.

Η κατασκευή κωδίκων και κρυπτικών αλφαβήτων, είναι μια αρχαία αναζήτηση. Στη θρησκεία και στον αποκρυφισμό και μυστικισμό, πολύ συχνά ολόκληρες νέες γλώσσες έχουν παρουσιαστεί. Αλχημιστές, μάγοι, μυστικιστές, έχουν εφεύρει χιλιάδες κώδικες για να κρύψουν τα μυστικά τους. Ακόμη και ο Thomas Jefferson κάποτε εφηύρε ένα μηχάνημα κωδικοποίησης.

.

Το 1827, ένα ανίδεο αγροτόπαιδο που το έλεγαν Joseph Smith, ανακάλυψε ένα σετ από μεταλλικές πλάκες θαμμένες κάπου στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Την τοποθεσία τού την κατέδειξε το όραμα ενός όντος που του παρουσιάστηκε ως άγγελος. Οι παράξενες αυτές πλάκες περιείχαν εξίσου παράξενα χαραγμένα σύμβολα, τα οποία, με βοήθεια «εξ άνωθεν», τελικά κατάφερε να τα μεταφράσει γράφοντας το The Book of Mormon, το ιερό βιβλίο των Μορμόνων, τη δική τους Βίβλο.

Αυτές οι πλάκες τελικά χάθηκαν, αλλά αρκετοί άνθρωποι που υποστήριζαν ότι τις είχαν δει με τα μάτια τους, προσπάθησαν να αναπαράγουν κάποια από τα σύμβολα……και φάνηκε ότι έμοιαζαν πολύ με έναν αριθμό άλλων απόκρυφων αλφάβητων, συμπεριλαμβανομένου και του «Αρειανού αλφάβητου» που αργότερα παρήγαγε με Channeling μία Διάμεσος που την έλεγαν Helene, γύρω στα 1890.

Αυτή έπεφτε σε έκσταση και μιλούσε με τις φωνές άλλων οντοτήτων.

Το ίδιο έκανε και ο George Van Tassel, ένας από τους πρώτους Επαφικούς κατά τη δεκαετία του 1950, ο οποίος επινόησε και τον όρο Channeling.

Το ίδιο και ο, ξεχασμένος πια, Mark Probert, που τότε με τις επικοινωνίες του με ασώματες οντότητες μετέφερε από Αλλού, από «τα πεδία πέρα από τη ζωή», μερικές από τις μεγαλύτερης επιρροής πεποιθήσεις που παρουσιάζει μέχρι σήμερα η UFOλογία.

Η Helene, επίσης, επισκέφτηκε τον πλανήτη Άρη, προφανώς με μία μορφή αστρικής προβολής, περιγράφοντας τα κτίρια εκεί και τα μικρά γκρίζα όντα που κατοικούν σε αυτά.

Ένας έγκριτος ψυχολόγος, ο Theodore Flournoy, έγραψε ένα θρυλικό βιβλίο για την Helene και τις εμπειρίες της, με τον τίτλο From India to Planet Mars, το 1898.

Μια δεκαετία πριν η Helene αρχίσει τις επικοινωνίες της και τα διαστημικά της ταξίδια, ένας Νεοϋορκέζος οδοντίατρος, ο John Ballou Newbrough, έζησε μία σειρά μυστικιστικών εμπειριών που οδήγησαν στη συγγραφή του Oahspe, ένα βιβλίο χιλίων σελίδων που εμφανίζεται να είναι άλλη μία παράξενη νέα Βίβλος.

Ο Newbrough το έγραψε με μία πρωτοεμφανιζόμενη εφεύρεση που ονομαζόταν «γραφομηχανή». Δεν ήξερε να δακτυλογραφεί, αλλά ξυπνούσε τα χαράματα κάθε πρωί, σχεδόν ναρκωμένος, και χτυπούσε τα πλήκτρα για μια-δυο ώρες, χωρίς να καταλαβαίνει ακριβώς τι γράφει και πώς. Επίσης, έφτιαξε αναρίθμητες ζωγραφιές και σχέδια, μέσω αυτόματης γραφής. Φυσικά, ανάμεσα σε αυτά και ένα λεπτομερές αλφάβητο μίας γλώσσας που ονομαζόταν «Panic» (Πανικός). «Pan» (Παν) ήταν, στο Oahspe, το όνομα για την πρώτη κατοικημένη γη στην Ιστορία του πλανήτη μας. Τα περισσότερα σύμβολα του Panic, έχουν μια πολύ ενδιαφέρουσα ομοιότητα με τα σύμβολα από τις πλάκες του Mormon, αλλά και με το Αρειανό αλφάβητο του 1898, κ.ά..

.

To Panic ήταν πιο πολύπλοκο από τις περισσότερες γλώσσες του αποκρυφισμού, γιατί είχε να κάνει με ήχους. Διότι, κάθε αληθινή γλώσσα θα πρέπει να είναι βασισμένη στους ήχους, ενώ οι κώδικες βασίζονται σε υπάρχοντα αλφάβητα, και αφορούν μόνο τα σύμβολα.

Για να υπεραπλουστεύσω λίγο αυτό που λέω, φτιάχνοντας ένα παράδειγμα, οι αρχαίες Ασιατικές γλώσσες περιέγραφαν τα πράγματα από τον ήχο που αυτά έβγαζαν. Έτσι η προφερόμενη λέξη για τον «σκύλο» θα ήταν ο ήχος ενός γαβγίσματος, και η γραπτή λέξη θα έπρεπε κάπως να προτείνει αυτόν τον ήχο.

Για να το πάμε αυτό ένα βήμα παραπέρα, η προφορική λέξη θα είναι εξαρτημένη από την αληθινή φυσική δομή του στόματος και του λαρυγγιού του ομιλητή. Αυτή η δομή είναι ελαφρώς διαφορετική στις διαφορετικές φυλές, αλλά ζουν και σε διαφορετικά περιβάλλοντα που επηρεάζουν την ομιλία, κι έτσι οι προφορικές και οι γραπτές γλώσσες τους είναι διαφορετικές.

Τα Αρειανά της Helene, τα μιλούν Αρειανοί, που θα μπορούσαν να μην έχουν χείλη ή και γλώσσα, κι έτσι η γλώσσα τους θα ήταν εξαιρετικά διαφορετική από τη δική μας, και τα σύμβολα του αλφαβήτου τους θα το αντανακλούσαν αυτό. Μάλιστα, θα μπορούσαν να μην μοιάζουν με οτιδήποτε που θα μπορούσαμε να το αναγνωρίσουμε ως γλώσσα…

Δυστυχώς, ήταν ξεκάθαρο ότι το Αρειανό αλφάβητο της Helene ήταν βασικά ένας κώδικας συμβόλων που αντικαθιστούσαν τα σύμβολα του αλφαβήτου μας. Δηλαδή, στην ουσία δεν ήταν γλώσσα αλλά κώδικας. Άρα, ήταν μάλλον ένα προϊόν του δικού της ασυνειδήτου. Επίσης, από ό,τι φαίνεται, τα σύμβολα στις πλάκες του Mormon ήταν επίσης κώδικας, που ο Smith αποκωδικοποίησε.

Από την άλλη, όμως, το Panic θα μπορούσε να είναι μία γλώσσα από μόνη της.

Η Bίβλος του Oahspe, είναι κάτι αντίστοιχο με το εξαιρετικά παράξενο βιβλίο της Urantia, χιλιάδων σελίδων, που μεταξύ άλλων περιγράφει τα μυστικά και την Ιστορία του Σύμπαντος, που εμφανίστηκε επίσης με αυτόματη γραφή από ένα μικρό κοριτσάκι, περίπου εβδομήντα χρόνια αργότερα. Κατ’ αυτό, «Urantia» είναι το όνομα του κόσμου μας όπως τον ονομάζουν οι Άγγελοι, που είναι όντα από το διάστημα.

.

.

Και, αυτά, πώς συνδέουν τον εαυτό τους με την πιο σύγχρονη εποχή;

.

Ο Richard Shaver, ο ιδρυτής της σύγχρονης UFOλογίας, άκουγε φωνές μέσα στο κεφάλι του, τη δεκαετία του 1940. Του δίδαξαν μία νέα γλώσσα, την οποία αποκαλούσε «Mantong», που ήταν ακόμη μία εκδοχή της γλώσσας Panic.     

Σύντομα, όλων των ειδών οι εξωγήινες γλώσσες παρουσιάστηκαν στα πεδία της UFOλογίας. Και ανάμεσά τους ένα σωρό Αφροδιτιανά και Αρειανά αλφάβητα. Τα βιβλία και οι φυλλάδες των Επαφικών του ’50 είναι γεμάτα με πολλά τέτοια παραδείγματα, τα περισσότερα από αυτά βασισμένα πάνω στο δικό μας αλφάβητο παρά πάνω σε ήχους. Αλλά κάποια ελήφθησαν από ραδιόφωνα, ασυρμάτους και τηλεοράσεις, κι αυτό έχει μεγάλο ενδιαφέρον, ενώ άλλα είναι αποτέλεσμα αυτόματης γραφής ή Channeling…

Κατά τις τελευταίες δεκαετίες, οι επιστήμονες της NASA επινοούν μαθηματικές μορφές επικοινωνίας για το SETI, εκπέμποντας τελείες και παύλες, σαν τα σήματα Μορς, στο εξώτερο διάστημα, με την ελπίδα ότι μπορεί κάποιος να τα λάβει, και ως εκ θαύματος να καταλάβει πώς να τα συναρμολογήσει έτσι ώστε να τα μετατρέψει σε σύμβολα και πικτογραφήματα.

Στην NASA, δεν φαίνεται να έχουν αξιοποιήσει τα αρχαία Ελληνικά…