Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΤΟΝ ΑΡΗ

9 Φεβρουαρίου, 2023 Off By egnartS
Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΤΟΝ ΑΡΗ

Το 1976, το μη-επανδρωμένο διαστημόπλοιο Viking Orbiter κατάφερε να στείλει στην Γη μια σειρά από φωτογραφίες από τον Άρη. Σε κάποιες φωτογραφίες, στην περιοχή Κυδωνία, εντοπίστηκε ένας σχηματισμός που έμοιαζε αφοπλιστικά πάρα πολύ με πρόσωπο… Έτσι γεννήθηκε ο πολυσυζητημένος θρύλος του «Προσώπου του Άρη», μιας κατασκευής που κάποιοι πιστεύουν ότι είναι ένα τεχνητό μνημείο ενός παλαιού Αρειανού πολιτισμού νοημόνων όντων…

.

Όμως, κάποιοι φαίνεται παραδόξως ότι είχαν προβλέψει αυτή την παράξενη και αναπάντεχη ανακάλυψη!
Τον Σεπτέμβριο του 1958, οι διάσημοι σχεδιαστές κόμικς Τζακ Κίρμπι (δημιουργός των X-Men, Hulk, Fantastic Four, Superman, κ.ά.) και Αλ Γουίλιαμσον, είχαν δημοσιεύσει ένα κόμικ που παραδόξως ονομαζόταν: “Το Πρόσωπο στον Άρη”.
Το κόμικ ανέπτυσσε μια αινιγματική ιστορία, στην οποία μια ομάδα Γήινων αστροναυτών, ανακαλύπτουν στον Άρη ένα τεράστιο σκαλισμένο πρόσωπο, μεγάλο σαν βουνό!
Το τεράστιο πρόσωπο είναι μια είσοδος προς το εσωτερικό του …κούφιου Άρη, όπου φαίνεται να κατοικεί ένας πολιτισμός γιγάντων.
Οι ήρωες του κόμικ διαπιστώνουν ότι ο πολιτισμός των γιγάντων έχει καταστραφεί, και το πρόσωπο στο εσωτερικό του κρύβει ένα είδος ολογραφικού σινεμά, που δείχνει, στους μελλοντικούς επισκέπτες του Άρη, το ηρωικό τέλος των παλαιών κατοίκων του κόκκινου πλανήτη. 
Οι Αρειανοί εξολοθρεύτηκαν κατά την διάρκεια της εισβολής που δέχτηκαν από τους κατοίκους ενός άλλου πλανήτη, που βρισκόταν κάπου ανάμεσα στον Άρη και στον Δία (εκεί όπου σήμερα υπάρχει η περίφημη «ζώνη των αστεροειδών»). Πριν πεθάνουν και οι τελευταίοι Αρειανοί, κατάφεραν να καταστρέψουν ολόκληρο τον πλανήτη των εισβολέων…

Τι συμβαίνει, λοιπόν, εδώ;
Έχουμε, άραγε, μια εκπληκτική “σύμπτωση” (υπάρχουν όντως «συμπτώσεις»;), στην οποία οι δημιουργοί του κόμικ εμπνεύστηκαν απλώς μια ιστορία για ένα «πρόσωπο» όμοιο με αυτό που είδαμε 18 χρόνια αργότερα στις φωτογραφίες του διαστημικού σκάφους Viking; Λοιπόν, αυτό είναι προφανώς στατιστικά αδύνατο.
Μήπως το κόμικ επηρέασε υποσυνείδητα αυτούς που το διάβασαν, ώστε να δούνε αργότερα το ίδιο πρόσωπο στον Άρη;… Όχι, διότι το πρόσωπο στον Άρη, στις φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν, είναι πολύ ευκρινές για να πούμε ότι το δημιουργεί το υποσυνείδητό κάποιων. Και, επίσης, (όπως ήδη καταλαβαίνετε), το συγκεκριμένο κόμικ είναι εντελώς άγνωστο για τους περισσότερους ανθρώπους.
Μήπως οι σχεδιαστές είχαν ακούσει φήμες για κάποιες παράξενες ανακαλύψεις στον Άρη, που έγιναν από “ανεπίσημα” και μυστικά εξερευνητικά προγράμματα του Ηλιακού μας συστήματος, και τις μετέφεραν στη μυθοπλασία τους;
Ή μήπως οι δημιουργοί ανέσυραν από το υποσυνείδητό τους μια σημαντική πληροφορία που όλοι κατά βάθος γνωρίζουμε;
.
Όπως και αν έχει, είναι ένα εκπληκτικό γεγονός, πάρα πολύ παράξενο, που, κατά την άποψη του Strange, καταδεικνύει πόσο παράξενος είναι ο κόσμος μας και πόσο παράξενα πράγματα συμβαίνουν χωρίς να τα γνωρίζουμε, και στα οποία δεν δίνει την πρέπουσα σημασία σχεδόν κανείς…

ΣΤΡΑΝΓΗ ©