ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ!

5 Μαρτίου, 2019 Off By Παντελής Γιαννουλάκης
ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ!
ΠΑΝΤΕΛΗΣ Β. ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΚΗΣ

«Όλοι μας ζούμε μέσα στον βούρκο, αλλά κάποιοι από εμάς κοιτούν προς τα άστρα…»  (Oscar Wilde)

Το μήνυμα είναι αυτό:
Η Καθημερινή Πραγματικότητα, μέσα στην οποία είναι Εγκλωβισμένος ο μέσος άνθρωπος, (αυτή που πλασάρεται καθημερινώς ως «πραγματικότητα» –δηλαδή ως «η κατάσταση των Πραγμάτων», των προϊόντων των πράξεων μας, η «πρακτικότητα»), αυτή η περιβόητη «Καθημερινή Πραγματικότητα», είναι τεχνητή! Είναι επιβαλλόμενη και τεχνητή, δεν είναι η αληθινή πραγματικότητα, (Reality), η φυσική πραγματικότητα.
Και κυβερνάται από συγκεκριμένα «παρασκήνια», τα οποία διαμορφώνουν μεγάλο μέρος της καθημερινής πραγματικότητας, μέσα στην οποία είναι αιχμάλωτος και εγκλωβισμένος ο μέσος άνθρωπος.
…Αλλά υπάρχουν τρόποι να το αντιληφθεί λεπτομερώς κανείς αυτό, να αφυπνισθεί, και υπάρχουν και τρόποι να αποσυντονιστεί από αυτήν την παγίδα, από αυτήν την φυλακή της καθημερινής πραγματικότητας, που εκπέμπεται παντού και εγκαθιδρύεται μέσα μας και γύρω μας.
(Με αυτές τις επισημάνσεις και τις αφυπνίσεις, και με αυτούς τους τρόπους και τις μεθοδολογίες, έχω φτιάξει το “Εγχειρίδιο Απόδρασης από την Καθημερινή Πραγματικότητα" –που είναι από μένα μία βίβλος Αντίστασης). 

Το κλειδί είναι το Μυστήριο: κάτι πολύ μυστηριώδες και παράξενο συμβαίνει με τον εαυτό μας και με τον κόσμο μας!
Σας λένε ότι κανένα μυστήριο δεν υπάρχει, ότι όλα είναι εξηγημένα και απογοητευτικά, όλα είναι υπό έλεγχο, όλα είναι λειτουργικά και μέτρια, αλλά είναι πρακτικά και ρεαλιστικά, και απλώς πρέπει να αποδεχθείτε τις εκπεμπόμενες εξηγήσεις για τα πάντα, και να υποταχθείτε (και να μην έχετε δικό σας ανάστημα) στο Σύστημα που έχει εγκαθιδρυθεί, που έχει «στηθεί» ως Επιστητό, ως Κατεστημένο, για να είστε έγκυροι (εγκεκριμένοι) και συμβατοί (να συμβαδίζετε) και σύγχρονοι (συγχρονισμένοι) και συνδεδεμένοι (δεμένοι όπως όλοι) και κοινοί (όμοιοι, συνηθισμένοι). Και να υποστείτε αδιαμαρτύρητα αυτήν την καθημερινή επαναλαμβανόμενη λούπα, όπου όλα είναι γνωστά και απλώς επαναλαμβάνονται, (υπό την «σοφή ανώτερη εποπτεία» των… διαχειριστών της, που απλώς σάς…εκπροσωπούν). Ζείτε υπό περι-ορισμό.

Το μότο που έχω φτιάξει είναι αυτό:
Το Μυστήριο Είναι Παντού!

Τ’ ορκίζομαι ότι το μυστήριο είναι παντού, κάτω από όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, αν κοιτάξεις με άλλα μάτια, δηλαδή όχι με τα δικά σου, τα καθημερινά σου, την συνηθισμένη σου οπτική. Και αν το δεις και κάνεις κάτι γι’ αυτό, οτιδήποτε, τότε αρχίζει η περιπέτεια. Έτσι η περιπέτεια μπορεί να σε βρει οπουδήποτε. Κανείς δεν ξέρει πού μπορεί να σε οδηγήσει. Το σίγουρο είναι ότι θα σε οδηγήσει πέρα από τον δεδομένο εαυτό σου, δηλαδή πέρα από τον κόσμο (όπως τον ξέρεις). Μία…υπέρβαση! Γι’ αυτό λέμε ότι υπάρχουν και άλλοι κόσμοι πέρα από τον δικό μας. Και γι’ αυτό τους έχουμε ταυτίσει με το μυστήριο και με την περιπέτεια.
Κι επειδή όλα αυτά μπορούν να επιφέρουν την εξέλιξη –ή την μετάλλαξη– του εαυτού μας, όπως άλλωστε μάς έχει προγραμματίσει το ίδιο το Σύμπαν, γι’ αυτό ακριβώς ο εαυτός μας διψάει μέσα από τα τρίσβαθα της καρδιάς του για το μυστήριο και την περιπέτεια.
Γι’ αυτό και εγώ αλλά και πολλοί άλλοι άνθρωποι πιστεύουμε ότι ζούμε μέσα σε μία φυλακή, διότι ζούμε σε μία κοινωνία που μας έχει επιβάλλει να πεθάνουμε από την «δίψα» ή να μάθουμε να ζούμε χωρίς «νερό», κι επειδή κανείς δεν θέλει να πεθάνει, αναγκαζόμαστε να επιλέξουμε το δεύτερο. Αυτό είναι μια μετάλλαξη που δεν είναι επιθυμητή ούτε από το Σύμπαν, ούτε από τον Θεό, ούτε από τον αληθινό εαυτό μας που έχει απομακρυνθεί από την «πηγή» αλλά δεν την έχει ξεχάσει καθόλου.
Αν μπορείτε να φανταστείτε τί είδους άνθρωπος είναι αυτός που θα αρνιόταν στον διψασμένο λίγο νερό από την πηγή, τότε μπορείτε να φανταστείτε τί είδους άνθρωποι κυβερνούν τις κοινωνίες μας, δηλαδή τη φυλακή μας. Επίσης, η εξουσία προκύπτει από το μυστήριο (άλλωστε, η ίδια η λέξη εξ-ουσία σημαίνει «εκ της ουσίας», απορρέει από την εποπτεία της ουσίας των πραγμάτων). Διότι, αυτός που δίνει την απόλυτη ερμηνεία του όποιου μυστηρίου, κατέχει ένα καλό κομμάτι εκ της ουσίας, έχει δηλαδή ένα κομμάτι της εξουσίας στα χέρια του, γι’ αυτό άλλωστε και υπάρχουν πολλοί που λένε ότι κανένα μυστήριο δεν υπάρχει, και, αν υπάρχουν μερικά, πρόκειται πολύ σύντομα να τα λύσουν και να τα ερμηνεύσουν κι αυτά. (Κατέχουν τα πάντα. Τα πάντα βρίσκονται υπό κατοχή). 
Η εξουσία είναι το Μονοπώλιο της Εξήγησης, ουσιαστικά της ερμηνείας των μυστηρίων του κόσμου (δείτε το έτσι), και όπου το βλέπει αυτό ένας έξυπνος άνθρωπος, ξέρει ότι βλέπει το ανήθικο πρόσωπο της εξουσίας, και ξέρει ότι η πρόθεση του προσώπου αυτού είναι η εξουσία και όχι οι εξηγήσεις ή η εξερεύνηση των μυστηρίων.
Η δικλείδα ασφαλείας είναι η περιπέτεια, η οποία προκύπτει από την αληθινή εξερεύνηση, γιατί η εξουσία για να ασκηθεί πρέπει να είναι στατική, να είναι εδώ και τώρα για πάντα, ενώ η περιπέτεια είναι οπουδήποτε, διότι το μυστήριο που κυνηγά είναι παντού… 

Το μεγάλο μήνυμα ήταν και είναι αυτό: Εξερευνήστε!
Οποιοδήποτε άλλο μήνυμα, διαπίστωσα ότι στην ουσία χάνεται κατά την εκπομπή του, μέσα από τα παράσιτα και τις διαστρεβλώσεις. Κι έτσι τελικά το μήνυμα που εκπέμπεται, κατέληξε να είναι αυτό, για να είναι καθαρό: Εξερευνήστε!

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ - ΑΠΟ ΤΟ ΑΟΡΑΤΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ
ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
(Παντελής Β. Γιαννουλάκης)
Περιορισμένα Αντίτυπα, Κατά Παραγγελία
◆ ◆ ◆ ◆ ◆ ◆ ◆ ◆ ◆ ◆ ◆ ◆ ◆ ◆
...για ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ :
άμεσα οn line στο website του Strange

Ή στο email του Αόρατου Κολλεγίου :
info@AoratoKollegio.com